Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffinki są odchudzone, ale powiem szczerze, że do diety proteinowej się nie nadają ze względu na dodatek czekolady. Jednak to zawsze miła, nieco lżejsza odmiana. Przepis na krem znalazłam w internecie na jednej z wielu stron z przepisami do diety białkowej.
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 64
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 233
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 235
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 64
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 233
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 235
Składniki
Całe jajka miksujemy ze słodzikiem w proszku, aż lekko zgęstnieją. W garnuszku topimy czekoladę dla diabetyków i odstawiamy żeby lekko ostygła. Do jajek dodajemy proszek do pieczenia, otręby i mąkę kukurydzianą. Wlewamy roztopioną czekoladę i wszystko mieszamy. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Papilotki wypełniamy masą do 3/4 wysokości, pieczemy do suchego patyka. Wychodzi 12 sztuk.
Krem: W garnuszku przy pomocy rózgi bełtamy żółtko z mlekiem 0,5%. Dodajemy mleko w proszku, kakao i płynny słodzik. Wszystko energicznie mieszamy na małym ogniu, aż całość zgęstnieje i nie będzie grudek. Ściągamy garnek z ognia i dodajemy aromat orzechowy. Masą wypełniamy szprycę i dekorujemy ostudzone muffinki.