Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Odchudzone drożdżowe ciasto z kawałkami gorzkiej czekolady. Gdyby zrobić je bez czekolady - śmiało można nazwać je pełnoziarnistym chlebkiem. W sam raz na podwieczorek do kawy :-) Przepis zainspirowany babka z bloga zdrowe-odzywianie-przepisy.
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2316
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 51
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 730
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 4137
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 456
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2316
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 51
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 730
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 4137
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 456
Składniki
Do letniego mleka dodajemy 4 łyżki mąki, łyżeczkę cukru i pokruszone drożdże – pozostawiamy do wyrośnięcia na 10 minut.
Do miski wsypujemy obie mąki, dodajemy pozostałe składniki (oprócz czekolady) włącznie z zaczynem i solą. Mieszamy, a następnie wyrzucamy na stolnicę i wyrabiamy do uzyskania elastycznego ciasta. Wyrobione ciasto wkładamy do miski, przykrywamy czystą ściereczką i odkładamy w ciepłe miejsce do podwojenia objętości (co najmniej na godzinę).
Ciasto delikatnie wyrabiamy z dodatkiem czekolady, następnie przekładamy do formy na babkę lub do keksówki i ponownie przykrywamy ściereczką i pozostawiamy co najmniej na 30 minut do wyrośnięcia. Pieczemy w temp. 180˚C przez ok. 50 minut bez termoobiegu. Smacznego!