Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki w zalewie musztardowej to klasyka. Chyba każdy, kto próbował kiedyś robić przetwory, sięga po ten przepis. Tak więc i ja muszę pochwalić się swoimi słoiczkami :)
Pyszne pierogi z farszem zrobionym z mięsa wołowego, podane polane śmietaną i...
Odsłon: 61
Proste,szybkie i sycące danie na szybką kolację dla jednej osoby albo dla cze...
Odsłon: 201
Dzisiaj kociołek pełen dobroci i smakowitości. Jak mówią dla każdego znajdzie...
Odsłon: 76
Szybka i smaczna
Odsłon: 647
Dzisiaj zastanawiałam się czym zaskoczyć gości, jakie ciasto wymyślić i wyszł...
Odsłon: 141
Zdrowa miseczka na bazie słodkiego mango lassi - pełna koloru i smaku. To ide...
Odsłon: 37
Pyszne pierogi z farszem zrobionym z mięsa wołowego, podane polane śmietaną i...
Odsłon: 61
Proste,szybkie i sycące danie na szybką kolację dla jednej osoby albo dla cze...
Odsłon: 201
Dzisiaj kociołek pełen dobroci i smakowitości. Jak mówią dla każdego znajdzie...
Odsłon: 76
Szybka i smaczna
Odsłon: 647
Dzisiaj zastanawiałam się czym zaskoczyć gości, jakie ciasto wymyślić i wyszł...
Odsłon: 141
Zdrowa miseczka na bazie słodkiego mango lassi - pełna koloru i smaku. To ide...
Odsłon: 37
Składniki
Ogórki dobrze myjemy, obieramy i kroimy wzdłuż na ćwiartki. Do wyparzonych wcześniej słoiczków wrzucamy pół łyżeczki gorczycy, 2 ziela angielskie i kilka ziarenek pieprzu. Ogórki układamy w słoikach pionowo dosyć ciasno.
Wodę zagotowujemy razem z cukrem, octem, solą, musztardą i miodem. Dobrze mieszamy, aby wszystkie składniki zalewy ładnie się ze sobą połączyły. Gorącą zalewą wypełniamy słoiczki i dobrze zakręcamy.
Wszystko pasteryzujemy około 10 minut. Słoiczki ustawiamy do góry nogami i zostawiamy tak do ostygnięcia. Smacznego!!!