Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 41
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 722
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 96
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 195
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 41
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 722
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 96
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 195
Składniki
Ogórki myjemy i kroimy w plasterki. Zasypujemy solą, mieszamy i odstawiamy na 6 godz. aż puszczą wodę (ja odstawiam na całą noc).
Następnie odlewamy wodę, dodajemy chili, czosnek i ciepły olej.
Z octu i cukru gotujemy zalewę i po przestudzeniu zalewamy nią ogórki.
Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy na 12 godz. (również pozostawiam na całą noc).
Tak przygotowane ogórki nakładamy do słoików, zakręcamy i gotowe.
Nie pasteryzujemy! SMACZNEGO ;]