Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ogórki trochę są pracochłonne , ale warte spróbowania , ,,,,,,
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 23
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 682
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 71
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 186
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 23
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 682
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 71
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 186
Składniki
Ogórki kroimy w słupki, dodajemy 4 łyzki soli i odstawiamy na 6 godz.Potem odlewamy ten sok, dodajemy chili oraz drobno pokrojony czosnek.
Robimy zalewę z 6 łyżek oleju, 1,5 szkl.octu i 4 szklanek cukru, zagotowujemy, zalewamy ogórki i dokladnie mieszamy.Zostawiamy znów na 12 godzin.Przygotowujemy małe słoiczki , wkładamy ogórki ,i pasteryzujemy krótko z 3-5 min.