Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zielone szparagi bardzo dobrze komponują się zarówno z szynką długo dojrzewającą, jak i z jajkami. Połączenie idealne to omlet ze szparagami zawiniętymi w szynkę szwarcwaldzką. Pieczony jest gwarancją, że będzie odpowiednio i równo ścięty.
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 55
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 73
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 55
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 73
Składniki
Szparagi myjemy, odłamujemy zdrewniałe końcówki i obieramy do 1/3 wysokości (od dołu). Plastry szynki kroimy wzdłuż na połowę i owijamy nimi szparagi. Formę do pieczenia (u mnie foremka na tartę o średnicy 26 cm) smarujemy oliwą. Układamy szparagi.
Jajka roztrzepujemy w misce, doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy ze szczypiorkiem. Zalewamy szparagi i posypujemy serem.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (z termoobiegiem) na około kwadrans. Od razu podajemy.
Smacznego :) Więcej przepisów na blogu Moje Kuchenne Rewelacje :)