Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna zupa kuchni greckiej z nutką cytryny.
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 833
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 114
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 63
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 72
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 833
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 114
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 63
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 72
Składniki
Bulion zagotowałem i wsypałem makaron. Jajka ubiłem ,gdy się spieniły dodałem sok z cytryny i łyżkę zimnej wody. Nie przerywając ubijania ,wlałem do jajek chochelkę gorącego bulionu ,po chwili następną. Gdy makaron zrobił się miękki ,zdjąłem garnek z ognia. Po 2 min. do bulionu wlałem jajka ,cały czas energicznie mieszając. Doprawiłem do smaku solą i pieprzem.