Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie tureckie.Danie dla wegetarianow.
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 19
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 677
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 70
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 185
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 19
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 677
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 70
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 185
Składniki
Szpinak drobno pokrojony najlepszy mrozony wymieszac z serem feta,drobno pokrojona cebula i pieprzem.
Ze skladnikow wyrobic ciasto.Najlepsze ciasto wyrabiane jest okolo 15 minut.Ciasto rozwalkowac i wykroic male okragle placuszki.Na kazdy placek nakladac farsz szpinakowo-serowy i lepic pierozki.
Ukladac pierozki jeden obok drugiego w brytfanie wysmarowanej 30 ml oleju.Na pierogi wylac jogurt wymieszany z maka i calosc posypac sezamem.Zapiekac w piekarniku w temperaturze 180 st C okolo 30-35 minut.