Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobre ciasto drożdżowe, można z niego upiec inne przysmaki np. rogaliki, pączki
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 19
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 678
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 70
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 186
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 19
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 678
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 70
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 186
Składniki
Cukier i drożdże rozpuścić w mleku z 5 łyżkami mąki i przykryć. Jak podrosną dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto. Wyrobione odstawić w ciepłe miejsce aż potroi swoją objętość. Jak już urośnie wyłożyć na blachę na 15 min. Posypać kruszonką i piec ok 30-40 min w 180 stopniach
Kruszonka: 1/4 kostki masła, 3 łyżki cukru pudru, 4 łyżki mąki tortowej, cukier waniliowy. Składniki posiekać i dać do lodówki