Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super surówka ,szczególnie polecam do ostrych mięs.
Proste,szybkie i sycące danie na szybką kolację dla jednej osoby albo dla cze...
Odsłon: 140
Włoska kombinacja smaków.
Odsłon: 5425
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5974
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 158
Proste,szybkie i sycące danie na szybką kolację dla jednej osoby albo dla cze...
Odsłon: 140
Włoska kombinacja smaków.
Odsłon: 5425
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5974
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 158
Składniki
Buraczki myjemy ,zawijamy w folię aluminiową i pieczemy przez 90 min w temperaturze 200°C (można tradycyjnie przygotować ,gotując). Studzimy ,obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Rodzynki zalewamy wrzątkiem ,osączamy. Na rozgrzaną oliwę wrzucamy buraczki ,przez chwilę smażymy ,dodajemy otartą skórkę z pomarańczy ,sok z ½ pomarańczy i rodzynki. Do smaku doprawiamy solą ,pieprzem oraz cynamonem.