Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
"Pyszne babeczki - mocno kakaowe z migdałową nutą. Przepis bierze udział w konkursie, dlatego proszę Was wszystkich o głosy i za każdy oddany DZIĘKUJĘ! TUTAJ MOŻECIE ODDAĆ GŁOS: http://www.konkurs.olympus.pl/glosuj/babka/93
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 485
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 67
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 163
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 383
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 107
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 485
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 67
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 163
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 383
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 107
Składniki
W jednej misie wymieszać składniki suche, w drugiej mokre. Mokre wlać do suchych, wymieszać do połączenia się składników (ciasto będzie gęste). Ciasto nałożyć do foremek – 3/4 wysokości. Piec około 25 minut (do tzw. suchego patyczka) w temperaturze 200ºC.
Masło zmiksować do puszystości. Dodać przesiane kakao, mleko, likier Amaretto i zmiksować. Dodać przesiany cukier puder i dokładnie zmiksować na gładki i puszysty krem. Masę przełożyć do rękawa cukierniczego z końcówką o kształcie głęboko wciętej gwiazdki i udekorować ostudzone babeczki: posypać pokruszonymi ciasteczkami Amaretti. PROSZĘ O GŁOSY, PRZEPIS BIERZE UDZIAŁ W KONKURSIE: http://domowe-wypieki.com/babeczki-kakowe-z-ciasteczkami-amaretti/ DZIĘKUJĘ! ZAPRASZAM NA www.domowe-wypieki.com