Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 161
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 5061
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 260
Szybko i smacznie. Polecam.
Odsłon: 287
Polecam.
Odsłon: 783
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 161
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 5061
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 260
Szybko i smacznie. Polecam.
Odsłon: 287
Polecam.
Odsłon: 783
Składniki
Ubij białka ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodaj szklankę cukru, żółtka oraz olej. Gdy ciasto już się ubije na gładką masę dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszaj (możesz to zrobić łyżką lub mikserem na wolnych obrotach). Przelej ciasto do foremki wysmarowanej masłem (foremkę możesz wysypać mąką lub bułką tartą). Trochę ciasta zostaw i wymieszaj go z łyżką kakao. Wlej ciemne ciasto do foremki i np. widelcem rozmieszaj robiąc wzorek. Piecz w temp. 160-180°C przez 35-40 min. Do popołudniowej kawy idealne. Smacznego.