Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zalety jakie niesie ze sobą pieczenie tak wyśmienitej babki, to szybkość jej wykonania, i świetny efekt na koniec
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 60
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7155
Polecam.
Odsłon: 1673
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 84
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 60
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7155
Polecam.
Odsłon: 1673
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 84
Przepis dnia
Składniki
Masło lub margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami (białka ubić na sztywna pianę)
Dodać mąkę, proszek do pieczenia i mleko. Składniki dobrze wymieszać
Następnie dodać startą skórkę z cytryny, aromat cytrynowy lub sok z cytryny.
Na końcu dodajemy ubitą pianę z białek i delikatnie mieszamy
Piec w formie do babek w temp. ok.200 stopni przez ok.70minut
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem lub lukrem-wg upodobań :) ŻYCZĘ SMACZNEGO!!!