Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza babka piaskowa, jaka kiedykolwiek zrobilam, ulubiona babka mojego meza,
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 91
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 47
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 101
Sezamki to hit lat 90. XX wieku. Jeśli nie miałeś okazji spróbować tego raryt...
Odsłon: 115
Bardzo smaczny i pożywny. Do przygotowania w 20 minut.
Odsłon: 77
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 91
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 47
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 101
Sezamki to hit lat 90. XX wieku. Jeśli nie miałeś okazji spróbować tego raryt...
Odsłon: 115
Bardzo smaczny i pożywny. Do przygotowania w 20 minut.
Odsłon: 77
Składniki
Utrzec maslo z cukrem na gladka mase. Ciagle ucierajac dodac 6 jaj (pojedynczo)
Wymieszac suche skladniki , maka ziemniaczana, zwykla,proszek do pieczenia
Dolozyc suche skladniki dfo ubitej masy i wymieszac dobrze.
Ciagle ucierajac dodac olej, ocet i zapach. Dobrze wymieszac, caly czas ucierac przy uzyciu robota kuchennego lub mixera.
Wylac ciasto do dwoch malych foremek chlebowych ( 21cm x 11 cm kazda) ) wylozonych papierem do pieczenia..
Piec w termoobiegu w temp.170 C (340 F) przez 1 godzine, Sprawdzic przed wyjeciem patyczkiem czy wewnatrz suche.
Mozna posypac cukrem pudrem po wystudzeniu.