Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, kompleksowa zupa. Nasyci i rozgrzeje jak mało co.
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 12
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5454
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 304
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 28018
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 12
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5454
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 304
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 28018
Składniki
Namoczyć na noc fasolkę.
Drób zalać wodą, gotować golonkę, skrzydełko i nóżkę do uzyskania miękkości ~1 godz. Wyjąć mięso, dołożyć fasolkę, gotować ~25 min.
Pokroić ziemniaki w drobną kostkę, pora w drobne krążki i paski. Zetrzeć resztę warzyw na grubych oczkach. Pod koniec 1-go cyklu fasolki wrzucić wszystkie do garnka. Wszystko będzie jeszcze pyrkotało do ~20 min do miękkości ziemniaczków.
15 min przed końcem całego gotowania skorzystać z dobrodziejstwa przypraw.
Pod sam koniec przysmaczyć do smaku wytrawnym koncentratem i sokiem z 8 warzyw. Wykorzystana podług umiaru sól będzie zapewne solą najwyższej jakości. Barszcz najlepiej podawać z pierogami bądź uszkami, przyprószony koperkiem i natką pietruszki.
Smacznego :-)