Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche babeczki z delikatnym "kremem" budyniowym, idealne na dziecięce i dorosłe przyjęcie. Cieszą nie tylko podniebienie, ale i oko :) Smacznego.
Moje ulubione kluski śląskie i to z dziurką. Dziurkę robię dla tego że podoba...
Odsłon: 27
Następny pomysł na zapiekankę warzywną na obiad czy kolację.
Odsłon: 42
Torcik idealny na cieplejsze dni - nie za słodki, orzeźwiający.
Odsłon: 114
Moje ulubione kluski śląskie i to z dziurką. Dziurkę robię dla tego że podoba...
Odsłon: 27
Następny pomysł na zapiekankę warzywną na obiad czy kolację.
Odsłon: 42
Torcik idealny na cieplejsze dni - nie za słodki, orzeźwiający.
Odsłon: 114
Składniki
Mąkę, margarynę, żółtka oraz cukier posiekać nożem, następnie szybko zagnieść ciasto. Uformowaną kulę owinąć folią aluminiową i włożyć do lodówki na 30 min. Schłodzonym ciastem wylepić około 20 małych foremek do babeczek, dokładnie wysmarowanych margaryną lub olejem i posypanych kaszą manną. Piec około 15 min w temperaturze 200 st.
Z 200 ml mleka ryżowego przygotować budyń. Wystudzony nałożyć do babeczek, ozdobić owocami i gotowe :)