Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto niezbyt slodkie na puszystym biszkopcie
Smaczny dodatek do drugiego dania, młoda kapusta z marchewką i koperkiem.
Odsłon: 84
Propozycja udek z przyprawą chińską zwaną 5 przypraw czy ziół, jak kto woli....
Odsłon: 115
Smaczny dodatek do drugiego dania, młoda kapusta z marchewką i koperkiem.
Odsłon: 84
Propozycja udek z przyprawą chińską zwaną 5 przypraw czy ziół, jak kto woli....
Odsłon: 115
Składniki
bialka oddzielic od zoltek ubic na sztywna piane dodajac po lyzce cukru do zoltek dodac proszek do pieczenia i lyzeczke octu wymieszac najlepiej drewniana lyzka z piana i dodawac stopniowo przesiana make pszenna wylac na blaszke piec 30 min w 180 stopniach
2,5 szklanki mleka zagotowac z cukrem w reszcie mleka rozmieszac budynie i ugotowac w mleku wystudzic gdy budyn wystygnie zmiksowac margaryne i dodawac po lyzce budyniu miksowac na gladka mase galaretki rozpuscic w 3 szkl wody poczekac az zaczna terzec
biszkopt przekroic na pol wylozyc polowe kremu na niego poukladac maliny przykryc drugim ciastem posmarowac cieka warstwa kremu i zrobic do okola obwodke z kremu posypac jagodami wylac galaretke