Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 906
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 89
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 906
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 89
Składniki
Do miski przesiać obydwie mąki i sól. Śmietanę i mleko zmieszać z żółtkami. Płynne składniki powoli dodać do suchych. Przykryć ścierką i odstawić w ciepłe miejsce na godzinę. Białka ubić na sztywna pianę, połączyć je z ciastem i odstawić na kolejną godzinę. Na dobrej patelni roztopić masło na średnim ogniu. 1,5 łyżki stołowej ciasta wlać na patelnię i smażyć 40 sekund. Uformowany placuszek przewrócić na drugą stronę i smażyć jeszcze pół minuty. Smażyć kolejne porcje. 1,5 łyż - 1 blin.