Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kiedy już cukinia jest dostepna po przyzwoitej cenie,nie mogę powstrzymać sie od jej jedzenia
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 86
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 116
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 108
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 867
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 358
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 86
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 116
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 108
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 867
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 358
Składniki
Umytą cukinie pokroić na plastry ok.1 cm, doprawić z obu stron.
Przygotować ciasto: zmieszać jaja, piwo, proszek do pieczenia, odrobinę soli i mąkę na ciasto o sporej gęstości - powiedzmy jak gęsta śmietana.
Cukienie panierowć w cieśnie i smażyć na dużym ogniu w głębokim oleju z obu stron, po usmażeniu odsączyć na papierze kuchennym. Tak przygotowane cukinie przełożyć na blachę do piekarnika.
Śmiatanę rozmieszać z bryndzą i na każdym plastrze cukini położyć ok .1 łyżeczkę mieszanki. Zapiekać w temp.200 st około 10 min.