Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto na każdą porę roku . Łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne :) Wielkość cynamonowca na blaszkę o wym. 26x38 cm. Można je upiec również z połowy składników,ale jest takie smaczne ,że ja wolę większe ! Pyszne na "zimno" i na "ciepło" :) Ilość cukru na jabłka kwaskowate. Można zmieniać ilość cukru w zależności jak kto lubi .
Polecam.
Odsłon: 265
Proste,szybkie i sycące danie na szybką kolację dla jednej osoby albo dla cze...
Odsłon: 159
Smaczne i treściwe danie kuchni staropolskiej. Łatwo się je przygotowuje z ki...
Odsłon: 1157
Szybka i smaczna
Odsłon: 122
Polecam.
Odsłon: 265
Proste,szybkie i sycące danie na szybką kolację dla jednej osoby albo dla cze...
Odsłon: 159
Smaczne i treściwe danie kuchni staropolskiej. Łatwo się je przygotowuje z ki...
Odsłon: 1157
Szybka i smaczna
Odsłon: 122
Składniki
Starte jabłka zasypać cukrem,wymieszać
Wlać olej,olejek waniliowy i roztrzepane jaja,wymieszać
Dodać mąkę wymieszaną z cynamonem,sodą i proszkiem do pieczenia.
Wymieszać masę i przełożyć do formy.
Piec w piekarniku ok 60 min ( z termoobiegiem - 180 st, bez ok.200 st.) Jak ciasto lekko pęka z wierzchu jest gotowe !!!! Smacznego