Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowite doznanie smakowe!
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 60
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7153
Polecam.
Odsłon: 1670
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 84
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 60
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7153
Polecam.
Odsłon: 1670
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 84
Przepis dnia
Składniki
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Do rozpuszczonej dodajemy startą skórkę z pomarańczy oraz mleko. Mieszamy, aż powstanie jednolity płyn. Do filiżanek wsypujemy po 1 łyżeczce kawy rozpuszczalnej, zalewamy do wys 3/4 filiżanek. Następnie przez sitko przelewamy czekoladę.
Można dodać odrobinę cynamonu. Naprawdę niesamowity smak!!!