Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny, lekki, rozpływający się w ustach deser z delikatnie wyczuwalnym likierem bananowym w musie z truskawek :-)
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 52
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7214
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 52
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7214
Składniki
W garnuszku wymieszać mleko, śmietankę, czekoladę i cukier. Podgrzewać (nie doprowadzić do zagotowania), do rozpuszczenia się czekolady, mieszając. Dodać likier, wymieszać i odstawić. Żelatynę dokładnie rozpuścić w gorącej wodzie. Wlać do ciepłej mieszanki mlecznej, wymieszać. Rozlać pomiędzy foremki lub kokilki (z tych proporcji wyszło mi 6 małych silikonowych babeczek). Schłodzić przez 3 godziny lub całą noc. Panna cottę wyjąć na talerzyk, polać musem truskawkowym lub owocowym syropem.
Smacznego :)