Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 405
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 154
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 135
Szybko i smacznie. Polecam.
Odsłon: 682
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 405
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 154
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 135
Szybko i smacznie. Polecam.
Odsłon: 682
Składniki
Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę. Marchewkę obierz, zetrzyj na tarce z dużymi oczkami. Cebulę zeszklij na oleju. Dodaj mięso, marchewkę i rozgnieciony goździk, przesmaż. Dołóż łyżkę koncentratu i śmietanę, duś na małym ogniu. Farsz przypraw do smaku solą, pieprzem i bazylią, przestudź, wymieszaj z połową startego sera.
Rurki obgotuj w osolonym wrzątku, odcedź, przestudź, napełnij farszem. Ułóż w natłuszczonym olejem żaroodpornym naczyniu.
Do rondelka wlej bulion, dodaj resztę koncentratu, gotuj kilka minut, by sos zgęstniał, przypraw. Rurki polej sosem i posyp resztą żółtego sera.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury ok 200 st. C, zapiekaj ok. 20. minut.