Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i pyszne danie. Jak ktoś ma już wprawę, to przygotowanie tej zupy zajmuje ok. pół godziny.
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 348
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 110
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 103
Szybko i smacznie. Polecam.
Odsłon: 636
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 348
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 110
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 103
Szybko i smacznie. Polecam.
Odsłon: 636
Składniki
Grzyby MUN wrzucić do wrzątku, gotować 3 min. Odstawić (najlepiej na noc, ale wystarczy ok. 1 godzina). Kurczaka i paprykę pokroić w paski, strączki fasolki przekroić na pół lub na 3 części, czosnek pokroić w cienkie plasterki. Grzyby MUN odsączyć i pokroić w cieniutkie paseczki. Wszystkie składniki mocno podsmażyć w kolejności: kurczak, grzyby MUN i fasolka, papryka i czosnek. Warzywa powinny być usmażone al dente (półtwarde). Na koniec dodać kiełki fasoli MUNG i zalać bulionem. Gotować 5 minut, dodać po kilka kropelek sosu sojowego i tabasco. Makaron rozłożyć na talerze i zalać zupą. Jeść gdy makaron zmięknie. Zamiast makaronu, do zupy można dodać chińskie pierożki.