Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb, który każdemu się uda :)
Pomysł na te naleśniki tkwił bardzo długo w głowie, ale inne potrawy wchodził...
Odsłon: 596
Smaczna, zdrowa i lekka surówka. Idealna jako dodatek do drugiego dania.
Odsłon: 155
Panierowana w jajku i bułce tartej smaczna ryba Miruna podana z ziemniakami i...
Odsłon: 69
Pomysł na te naleśniki tkwił bardzo długo w głowie, ale inne potrawy wchodził...
Odsłon: 596
Smaczna, zdrowa i lekka surówka. Idealna jako dodatek do drugiego dania.
Odsłon: 155
Panierowana w jajku i bułce tartej smaczna ryba Miruna podana z ziemniakami i...
Odsłon: 69
Składniki
Łączymy wszystkie składniki i odstawiamy na 12-18 godzin. Koszyk do wyrastania chleba wykładamy bawełnianą ściereczką i grubo posypujemy mąką. Delikatnie przekładamy do niego wyrośnięte ciasto. Jeżeli nie mamy koszyka, ciasto przekładamy do formy, w której będziemy piekli chleb. Formę wcześniej smarujemy oliwą i posypujemy mąką. Ciasto z koszyka przekładamy po godzinie na rozgrzaną blachę piekarnika. Ten chleb pieczemy około 40 minut w 220 C. Smacznego!