Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny chlebek z mąki gryczanej z nasionkami chia
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 711
Melasę granatową kupiłam przez pomyłkę, ale nie przez przypadek. Spróbowałam,...
Odsłon: 130
Pomysł na te naleśniki tkwił bardzo długo w głowie, ale inne potrawy wchodził...
Odsłon: 634
Smaczna, zdrowa i lekka surówka. Idealna jako dodatek do drugiego dania.
Odsłon: 227
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 711
Melasę granatową kupiłam przez pomyłkę, ale nie przez przypadek. Spróbowałam,...
Odsłon: 130
Pomysł na te naleśniki tkwił bardzo długo w głowie, ale inne potrawy wchodził...
Odsłon: 634
Smaczna, zdrowa i lekka surówka. Idealna jako dodatek do drugiego dania.
Odsłon: 227
Składniki
Nasionka chia wsypać do miseczki i zalać ciepłą wodą.Odstawić na 15 min. W drugiej miseczce przygotować drożdże.Rozmieszać je z ciepłą wodą i dodać miód.Odstawić na ok.15 min. Z podanych składników wychodzą dwie małe keksówki. Keksówki posmarować tłuszczem oprószyć mąką kokosową.. W trzeciej misce wymieszać wszystkie suche składniki ,dodać chia ,drożdże,letnią wodę i dokładnie wymieszać. Ciasto będzie miało gęstą konsystencje,proszę się tym nie przejmować .Przełożyć ciasto do keksówek i odstawić na ok.45-50 min.do wyrośnięcia.. Wierzch chlebka można posypać ziarnami słonecznika,dyni czypłatkami owsianymi albo zostawić bez niczego.
Piec około 45-50 min.w temperaturze 180 stopni. Po tym czasie wyjąć z piekarnika i przełożyć na kratkę do ostygnięcia. Chlebek jest pyszny SMACZNEGO!!!