Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe i sycące ciastka owsiane bez cukru. Pychotka!
Szybka i smaczna
Odsłon: 1655
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2350
Kalarepki to kolejny cud letniego sezonu. Myślę, że jest to niedocenione warz...
Odsłon: 148
Szybka i smaczna
Odsłon: 1655
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2350
Kalarepki to kolejny cud letniego sezonu. Myślę, że jest to niedocenione warz...
Odsłon: 148
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia.
Utrzyj masło ze stewią. Dodaj jajko, aromat waniliowy, płatki owsiane i wszystko wymieszaj.
Wymieszaj mąkę i proszek do pieczenia, dodaj do reszty masy. Na koniec wlej mleko, wsyp rodzynki i ponownie dobrze wymieszaj.
Ciasto nakładaj łyżką na blaszce wyłączonej papierem w odpowiednio dużej odległości tak, aby nie pozlepiały się podczas pieczenia. Delikatnie spłaszcz je, uklepując widelcem.
Ciastka piecz przez 15-20 minut do uzyskania złotego koloru. Przed podaniem poczekaj, aż ostygną.