Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintne połączenie maku i sera, piekę je tylko na święta
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 52
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 269
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 80
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 157
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 52
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 269
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 80
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 157
Składniki
Zagnieść kruche ciasto , owinąć w folię i schłodzić w lodówce przez ok. godzinę. Następnie ciasto rozwałkować i wyłożyć na blachę wyłożoną pergaminem. Piec 15 minut w 180 stopniach.
Mak sparzyć, osączyć i zemleć dwukrotnie. Utrzeć z żółtkami i cukrem a następnie dodać olejek oraz bułkę tartą. Ubić białka i delikatnie połączyć je z masą makową. Całość wyłożyć na ciasto kruche.
Margarynę utrzeć z żółtkami i cukrem dodając po łyżce sera. Na koniec dodajemy ubitą pianę z białek i delikatnie mieszamy.
Masę serową wyłożyć na masę makową . Piec ok. 1 godz. w 180 stopniach.
Dekorujemy lukrem, polewą według uznania.