Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dundee cake to tradycyjne szkockie ciasto, które można znaleźć na stołach podczas świąt. Jeżeli znudził się Wam tradycyjny piernik, to warto sięgnąć po tą propozycje :)
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 41
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 21
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 46
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 60
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 137
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 41
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 21
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 46
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 60
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 137
Składniki
Cukier ucieramy z masłem, dodajemy po 1 jajku, cały czas miksując. Na koniec wlewamy zapach cytrynowy. Mąkę przesiewamy i mieszamy z proszkiem do pieczenia, i przyprawami. Dodajemy do masy maślanej i mieszamy z suszonymi owocami i migdałami. Przekładamy ciasto do tortownicy, wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch dekorujemy całymi migdałami i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w 170 stopniach przez 50 minut.