Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten deser można jeść bez wyrzutów. Smakuje obłędnie zarówno bez dodatków, jak np. ze świeżymi owocami. Szczerze polecam :-)
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 31
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 700
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 80
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 189
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 31
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 700
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 80
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 189
Składniki
Żelatynę należy zalać 3 łyżkami zimnej wody i odstawić do napęcznienia. Podgrzać mleko z z kakao i miodem. Dodać żelatynę i dokładnie rozpuścić ją w mleku. Odstawić do ostygnięcia. Wystudzone mleko z kakao i miodem oraz żelatyną wymieszać z jogurtem, przelać do pucharków i wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny. Przed podaniem można posypać siekaną czekoladą lub ozdobić ulubionymi owocami. Smacznego :-)