Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1183
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1183
Składniki
Drobno pokroiłam słoninę i wrzuciłam na patelnię. Kiedy wytopił się cały tłuszcz, wyłowiłam skwarki i odłożyłam do pojemniczka, w którym będę przechowywała smalec. Do tłuszczu na patelni dodałam 100g sklepowego smalcu i drobno posiekane 2 cebule. Smażyłam do lekkiego zrumienienia cebuli. Zlałam tłuszcz do pojemniczka, osoliłam i wsypałam 1/3 łyżeczki granulowanego czosnku. Odstawiłam do wystygnięcia. Smalec należy przechowywać w lodówce.