Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdybym wiedziała, że tak prosto się je wykonuje, już dawno bym je piekła :)
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 106
Polecam.
Odsłon: 579
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 106
Polecam.
Odsłon: 579
Składniki
Margarynę zagotowałam z wodą. Na gotującą się wsypałam mąkę. Wyłączyłam i mieszałam drewnianą łyżką. Nalezy mieszać do momentu aż składniki połaczą się i ciasto zacznie odchodzić od garnka. U mnie trwało to około 3 minuty. Czyli bardzo szybko można uzyskać żądany efekt :)
Ciasto chłodzimy , ma być na prawdę ZIMNE. Do takiego ciasta dodałam całe jaja i wymieszałam mikserem. Wyciskałam strzykawką . Należy piec w temp.200* 30 minut. Zimne przekroiłam i przekładałam bitą śmietaną ubitą z cukrem pudrem.