Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto robi się naprawdę ekspresowo. 10 minut zajęło mi przygotowanie masy, a w lodówce miałam akurat borówki amerykańskie, które świetnie sprawdziły się jako dodatek. Później tylko pieczenie i gotowe!
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 69
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 130
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 62
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 126
Sezamki to hit lat 90. XX wieku. Jeśli nie miałeś okazji spróbować tego raryt...
Odsłon: 157
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 69
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 130
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 62
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 126
Sezamki to hit lat 90. XX wieku. Jeśli nie miałeś okazji spróbować tego raryt...
Odsłon: 157
Składniki
Żółtka oddzielamy od białek. W jednej misce ubijamy białka na sztywną pianę. W drugiej misce ucieramy margarynę z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy żółtka i dokładnie miksujemy. Następnie wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i dodajemy mleko - całość miksujemy. Na końcu dodajemy ubitą pianę z białek - mieszamy aż masa będzie gładka. Wylewamy do keksówki (lub małej formy kwadratowej) wyłożonej papierem do pieczenia, a na górę wykładamy umyte owoce i lekko wciskamy je do ciasta (lub owoce delikatnie mieszamy razem z ciastem i dopiero wówczas całość przelewamy do keksówki). Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni 50- 60 min - do suchego patyczka. Posypujemy cukrem pudrem. I gotowe :)