Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś zasmakowała mi kuchnia Michela Morana. To znowu z jego książki. Prowansalskie pomidory faszerowane kiełbasą (w moim przypadku i mięsem). Świetny smak i znakomita przystawka. Chociaż trochę więcej i na główne danie wystarczy.
Czy grecka sałatka z krewetkami to dobre zestawienie? Oczywiście! Usmaż krewe...
Odsłon: 906
Szybkie i niezwykle proste w przygotowaniu ciasto z dodatkiem truskawek. Wart...
Odsłon: 203
Wynajęcie Michelle Morana ( ten z kulinarnych programów i reklam w telewizji...
Odsłon: 36
Czy grecka sałatka z krewetkami to dobre zestawienie? Oczywiście! Usmaż krewe...
Odsłon: 906
Szybkie i niezwykle proste w przygotowaniu ciasto z dodatkiem truskawek. Wart...
Odsłon: 203
Wynajęcie Michelle Morana ( ten z kulinarnych programów i reklam w telewizji...
Odsłon: 36
Składniki
Obraną ze skóry kiełbasę, mięso z rosołu i namoczoną w dwóch łyżkach oliwy kajzerkę zmiel w maszynce. Wyrób dokładnie z jajkiem, posiekanym czosnkiem i natką. Z pomidorów wykrój górną część z szypułką i wydrąż je łyżeczką.
Natłuść lekko naczynie żaroodporne i wyłóż do niego ugotowany ryż. W ryż wciśnij pomidory nadziane ściśle kiełbasianym farszem. W miejsca między pomidorami włóż odcięte wierzchołki pomidorów. Polej całość obficie oliwą. Zapiekaj ok. 45 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni.