Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny sposób na kurczaka. Dla tych, którzy nie lubią "tłustych" flaczków.
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 62
Jeżeli znudził Ci się klasyczny kurczak, koniecznie wypróbuj przepis na kurcz...
Odsłon: 93
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 123
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 64
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 833
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 62
Jeżeli znudził Ci się klasyczny kurczak, koniecznie wypróbuj przepis na kurcz...
Odsłon: 93
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 123
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 64
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 833
Składniki
Obraną cebulę opiecz w piekarniku. Umytego kurczaka razem z cebulą, przyprawami i obraną włoszczyzną włóż do garnka, zalej 1,2 l osolonej, zimnej wody. Gotuj na małym ogniu godzinę. Pozostałe warzywa obierz, pokrój w zapałkę. Smaż 5 min na maśle. Oprósz mąką, zasmaż. Rosół wystudź, zdejmij oczka tłuszczu, przecedź przez gęste sitko. Ponownie postaw na ogniu. poczekaj, aż rosół zawrze. Dołóż podsmażone warzywa. Zagotuj. Ewentualnie przypraw do smaku solą i pieprzem. Mięso kurczaka oddziel od kości. Mięso kurczaka pokrój w paseczki. Dołóż do gotujących się w rosole warzyw. Poczekaj, aż całość zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj minutę. Zupę przypraw do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Rozlej do kokilek. Przed podaniem każdą porcję posyp odrobiną startego żółtego sera.