Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne sakiewki z ciasta francuskiego z żurawiną i serem camembert.
Puszyste i lekkie niczym chmurka placuszki śniadaniowe. Przepis jest niezwykl...
Odsłon: 26087
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 672
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 17611
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 143
Puszyste i lekkie niczym chmurka placuszki śniadaniowe. Przepis jest niezwykl...
Odsłon: 26087
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 672
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 17611
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 143
Składniki
Żurawinę wrzucamy do ok. 100 ml wody. Dodajemy wino i cukier. Gotujemy ok. 10 minut. Odstawiamy z ognia i blendujemy na dżem ( nie musi byc całkiem gładki! ).
Ciasto francuskie kroimy na kwadraty ( takie by spokojnie zmieściła się połówka sera ).Ser kroimy na 4 części.Układamy po 2 na cieście francuskim.
Przykrywamy masą żurawinową.Składamy boki do środka.Robimy " sakiewkę "( by nam się nie rozpadała można ją związac lub spiąc wykałaczką).
Smarujemy roztrzepanym żółtkiem. Układamy na blasze pokrytej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika na ok. 25 - 30 min / 180C. Zajadamy ciepłe!