Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wszystkim smakuje ;). Można stosować też jako sos.
Melasę granatową kupiłam przez pomyłkę, ale nie przez przypadek. Spróbowałam,...
Odsłon: 32
Panierowana w jajku i bułce tartej smaczna ryba Miruna podana z ziemniakami i...
Odsłon: 18
Pomysł na te naleśniki tkwił bardzo długo w głowie, ale inne potrawy wchodził...
Odsłon: 445
Melasę granatową kupiłam przez pomyłkę, ale nie przez przypadek. Spróbowałam,...
Odsłon: 32
Panierowana w jajku i bułce tartej smaczna ryba Miruna podana z ziemniakami i...
Odsłon: 18
Pomysł na te naleśniki tkwił bardzo długo w głowie, ale inne potrawy wchodził...
Odsłon: 445
Składniki
Warzywa(bez marchewki!) umyć i pokroić, włożyć do gotującej się wody, przyprawić, dodać dwie kostki rosołu, dusić pod przykryciem ok. 20 minut,
Następnie mięso mielone rozdrobnić, wrzucić do garnka z resztą składników. Dodać bazylię, ziele prowansalskie.
Dopiero teraz pokroić w plasterki marchewkę i wrzucić do gotujących się składników, dodać śmietanę.
Rozrobić wodę z mąką w celu zagęszczenia gulaszu.