Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny kurczak na ostro. Przepis pochodzi z książki "Gotowe w 30 minut".
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 16
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 662
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 63
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 179
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 16
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 662
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 63
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 179
Składniki
W garnku zagotuj wodę na makaron. Kostkę czosnku, musztardę, przecier, ocet i wodę wymieszaj razem w osobnej miseczce. Cebulki dymki opłukaj i pokrój, osobno cebulkę (w kosteczkę) a osobno szczypior. Kurczaka pokrój w paseczki i usmaż na oliwie na rumiano. Dodaj do mięsa ostrą mieszankę czosnku, musztardy, wymieszaj i dorzuć cebulkę. Zagotuj i duś na małym ogniu. W między czasie ugotuj makaron al dente wg przepisu na opakowaniu. Śmietanę dolej do mięsa zostawiając trochę do rozrobienia z mąką. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Wszystko wymieszaj. Dodaj 3/4 poszatkowanego szczypioru, zamieszaj i chwilę gotuj. Makaron odcedź, ułóż na talerzu, polej sosem i udekoruj resztą szczypioru. Smacznego.