Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
IDEALNY SPOSÓB NA PYSZNE I WARTOŚCIOWE ŚNIADANIE.
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 34
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 707
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 85
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 191
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 34
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 707
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 85
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 191
Składniki
Na patelni rozpuszczamy masło i kładziemy plastry boczku lub innej wędzonki.
Przysmażamy z obu stron, aż do zrumienienia.
Następnie wbijamy na każdy plaster jajko, tak żeby nie rozlało się żółtko.
Delikatnie solimy. Czekamy aż białko się zetnie.
W wersji wzbogaconej na każde jajko kładziemy plasterek żółtego sera.
Czekamy aż się roztopi.
Smacznego:)