Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewające śniadanie na ostro.. Szybkie do zrobienia, bardzo smaczne i sycące. Ostrość potrawy regulujemy poprzez dodanie odpowiedniej ilości papryczki chili. Moje było bardzo gorące! Uff!
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 594
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 227
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 119
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 803
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 594
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 227
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 119
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 803
Składniki
1. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. 2. Rozdrobniony czosnek i papryczkę podsmażyć chwilę na maśle. 3. Dodać pokrojone pomidory i koncentrat pomidorowy, doprawić solą i pieprzem. Chwilę podsmażyć. 4. Łyżką zrobić wgłębienia w pomidorach, w które wbić jajka, posypać bazylią. 5. Dusić pod przykryciem do pożądanej konsystencji jajka. 6. Podawać z pieczywem.