Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rybka na poduszeczce z kapusty z pieczarkami w cieście francuskim:)
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 103
Bardzo pożywne i smaczne danie jednogarnkowe,które urzeknie każdego . Polecan...
Odsłon: 12056
Jeśli jesteś fanem kuchni włoskiej, lubisz eksperymentować ze smakami i nie z...
Odsłon: 1267
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 61
Bardzo zdrowy smaczny i aromatyczny syrop z kwiatów czarnego bzu.
Odsłon: 56
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 1134
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 103
Bardzo pożywne i smaczne danie jednogarnkowe,które urzeknie każdego . Polecan...
Odsłon: 12056
Jeśli jesteś fanem kuchni włoskiej, lubisz eksperymentować ze smakami i nie z...
Odsłon: 1267
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 61
Bardzo zdrowy smaczny i aromatyczny syrop z kwiatów czarnego bzu.
Odsłon: 56
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 1134
Składniki
Obrane pieczarki kroimy w półplasterki. Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na rozgranym oleju, następnie dodajemy pieczarki. Delikatnie solimy i podsmażamy przez około 15-20 minut, na koniec doprawiamy pieprzem. W tym samym czasie gotujemy kapustę do miękkości. Miękką kapustę odcedzamy i siekamy na drobno nożem. Dodajemy usmażone pieczarki, doprawiamy odrobiną pieprzu i mieszamy. Zostawiamy do przestygnięcia. W tym czasie płuczemy rybę i osuszamy papierowym ręcznikiem.
Rozwijamy ciasto francuskie. Nacinamy po obu bokach paski o szerokości około 4 cm, natomiast środek pozostawiamy wolny na ułożenie farszu. Na środku rozkładamy kapustę z pieczarkami, na kapuście układamy rybę, którą odrobinę przyprawiamy solą i pieprzem. Rybę obsypujemy natką pietruszki.
Ciasto zawijamy w tzw. mumię, przekładając na przemian nacięte paski. Górę smarujemy białkiem jaja. Wstawiamy do nagrzanego do temperatury 200 stopni piekarnika (termoobieg). Pieczemy około 30 minut. Po tym czasie kulebiak gotowy do spożycia. SMACZNEGO:)