Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, aromatyczny i nie banalny kurczak ! PYSZNY na obiad jak i na przyjęcia !
Polecam.
Odsłon: 562
Ta masa truskawkowa jest obłędna. Polecam.
Odsłon: 423
Smaczna propozycja na spaghetti z krewetkami na bardzo ostro, przy czym sos p...
Odsłon: 87
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 324
Szybko i smacznie. Polecam.
Odsłon: 234
Polecam.
Odsłon: 562
Ta masa truskawkowa jest obłędna. Polecam.
Odsłon: 423
Smaczna propozycja na spaghetti z krewetkami na bardzo ostro, przy czym sos p...
Odsłon: 87
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 324
Szybko i smacznie. Polecam.
Odsłon: 234
Składniki
Kurczaka myjemy i osuszamy. Sporządzamy marynatę i smarujemy go dokładnie. Następnie posypujemy go papryka i obkładamy majerankiem. Kurczaka marynujemy pod przykryciem w zimnym miejscu całą noc.
Kurczaka wkładamy do naczynia żaroodpornego wysypanego kilogramem soli. Naczynie umieszczamy na głębokiej brytfannie do, której nalana jest woda, aż po brzegi naczynia. Wstawiamy go na około 1.5-2 godziny do piekarnika. Pieczemy w temperaturze 180 stopni Celcjusza. Kurczaka w razie potrzeby polać można szklanka gorącej wody.
Woda parując sprawi, że kurak będzie soczysty i nie wyschnie. A gałązki majeranku nadadzą wspaniały smak. Sól jest po to, aby kurczak nie był taki tłusty ! SMACZNEGO !