Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na kurczaka.
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 23
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 680
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 71
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 186
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 23
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 680
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 71
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 186
Składniki
1 Kurczaka podziel na kawałki, rozłóż w 4 niedużych żaroodpornych kokilkach. Przykryj pokrojonymi figami i morelami, posyp migdałami. Dopraw do smaku, skrop podgrzanym bulionem. 2 Płaty ciasta rozmroź, posmaruj stopionym masłem. Jabłka obierz, wydrąż gniazda nasienne, pokrój w ósemki i ułóż na cieście. Rogi zbierz, formując zgrabne sakiewki. Ułóż na blasze obok kokilek z kurczakiem, całość piecz 25 minut w temp. 210 st.