Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste ,szybkie, łatwe, eleganckie
Moje ulubione kluski śląskie i to z dziurką. Dziurkę robię dla tego że podoba...
Odsłon: 2210
Wzbogacony o smak orzechów sos beszamelowy nadaje się do zapiekanek warzywnyc...
Odsłon: 42
Pyszne i soczyste kotlety mielone? Nic prostszego! Łapcie przepis Arek Gie
Odsłon: 900
Moje ulubione kluski śląskie i to z dziurką. Dziurkę robię dla tego że podoba...
Odsłon: 2210
Wzbogacony o smak orzechów sos beszamelowy nadaje się do zapiekanek warzywnyc...
Odsłon: 42
Pyszne i soczyste kotlety mielone? Nic prostszego! Łapcie przepis Arek Gie
Odsłon: 900
Składniki
Orzechy obieramy łupin , rozdrabniamy i prażymy na patelni lub w piekarniku
Kawę zalewamy do połowy szklanki wodą , studzimy
Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Następnie dodajemy stopniowo cukier i nadal delikatnie mieszamy
Kawę dodajemy do ubitej piany, bardzo delikatnie
Piekarnik nastawiamy na 120 stopni , blachę wykładamy papierem , łyżką lub szpryca formujemy beziki, posypujemy górę prażonymi orzechami , pieczemy 30-40 minut.