Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
coś z kuchni indyjskiej a konkretnie z Radżastanu. Świetnie smakuje z roti… Przepis na kesar murg pochodzi z artykułu ” Kulinarne podróże – Radżastan”…
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 30
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 699
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 78
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 188
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 30
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 699
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 78
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 188
Składniki
w garnku rozgrzać olej, dodać liście laurowe, kardamon, masalę, cebulę, imbir i przeciśnięty czosnek; wszystko podsmażamy. Dodać pastę z orzeszków ziemnych, zamieszać i wrzucić pokrojony w kostkę filet z kurczaka, jogurt, pieprz, chilli, szafran całość posolić. Cały czas mieszając, doprowadzić do wrzenia, następnie polać nieco wodą, zmniejszyć ogień i dusić, aż mięso będzie miękkie.
W oryginale była jeszcze dodana śmietana ja już na talerzu zrobiłam na wierzchu kleksa i posypałam wszystko natką pietruszki chociaż kolendra by chyba była bardziej na miejscu ale w sklepie niestety nie mieli….