Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodatek do mięsa...,alternatywa dla ziemniakow lub frytek.
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 17
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 668
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 64
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 179
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 17
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 668
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 64
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 179
Składniki
Ziemniaki obrać ,,posolić,zalać wrzącą wodą,ugotować
Ugotowane ziemniaki przepuścić przez praskę uklepać podzielić na 4 części wyjąć jedną część w jej miejsce dodać mąkę ziemniaczaną i masło, wyrobić masę i formować kulki lekko spłaszczyć i końcem małego palca zrobić dziurkę.
Gotować w osolonej wodzie.
Podawać jako dodatek do mięs,oczywiście z ulubioną surówką.