Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super danie na większą ilość osób. Żadnego gotowania.
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 111
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 239
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2289
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 402
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 272
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 111
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 239
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2289
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 402
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 272
Składniki
Potrzebny do tego jest żeliwny kociołek z przykręcaną śrubami pokrywa, który po napełnieniu i zakręceniu wkłada się na ok. 1-1,5 godz. na podpórkach do ogniska. Jeżeli nie dysponujemy kociołkiem i ogniskiem, może być wysokie gliniane żaroodpore naczynie z pokrywką, które wkładam do piekarnika.
W naczyniu układamy na spodzie liście kapusty, na to ziemniaki, boczek, cebulę i pomidory, znów kapustę itd. i tak aż dojdziemy do wierzchu, na którym powinna być kapusta.
Każdą warstwę należy posolić i popieprzyć.
Pieczemy w piekarniku w temp. ok 170 stopni przez 1-1,5 godz. (zależy od wielkości naszego naczynia). Można nim nakarmić masę osób.
Smacznego