Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 23
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 681
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 71
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 186
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 23
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 681
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 71
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 186
Składniki
Makaron ugotować w osolonej wodzie(al dente).
Szynkę,cebulę i paprykę,pokroić w kostkę.
Cebulę zeszklić na maśle,dodać paprykę i groszek. Przykryć i dusić 5 minut. Przyprawić solą i pieprzem,wymieszać z szynką i makaronem.
Przełożyć do żaroodpornego naczynia.
Mleko rozmącić z przecierem,serem,jajkami,doprawić solą i ostrą papryką. Wlać na makaron. Zapiekać przez 50 min. w temp.200 stopni.