Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W mojej kuchni postawiłam dzisiaj na duet gruszka- rabarbar. Smak całości wzbogaciłam dodatkiem anyżu.
Smaczna, zdrowa i lekka surówka. Idealna jako dodatek do drugiego dania.
Odsłon: 106
Placki z cukinii bez mąki są idealną propozycją na obiad dla tych, którzy nie...
Odsłon: 16554
Kremowy sernik z dodatkiem serka mascarpone, z kokosem i mielonymi migdałami....
Odsłon: 40
Smaczna, zdrowa i lekka surówka. Idealna jako dodatek do drugiego dania.
Odsłon: 106
Placki z cukinii bez mąki są idealną propozycją na obiad dla tych, którzy nie...
Odsłon: 16554
Kremowy sernik z dodatkiem serka mascarpone, z kokosem i mielonymi migdałami....
Odsłon: 40
Składniki
Rabarbar myjemy, obieramy i kroimy na drobne kawałeczki. Gruszki obieramy ze skórki, kroimy na ćwiartki, usuwamy z nich gniazda nasienne. Pokrojony rabarbar wrzucamy do garnka, zalewamy litrem zimnej wody, doprowadzamy do wrzenia. Do gotującego się rabarbaru dodajemy cukier. Kompot gotujemy 10 minut, po 5 minutach dodajemy gruszki i anyż. Jeżeli kompot wydaje nam się zbyt gęsty, możemy dolać trochę wody, maksymalnie 1/2 litra. Gotowy kompot studzimy, przelewamy do dzbanka. Smacznego.