Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Porcja - 270 kcal
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 28
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 54
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 47
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 920
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 202
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 28
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 54
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 47
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 920
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 202
Składniki
Kapustę umyć, obrać z wierzchnich liści. Drobno ją poszatkować. Lekko posolić, odstawić na około 2 godziny. Po tym czasie kapustę odcisnąć, wymieszać z mięsem, kaszą manną i przyprawami. Można do masy dodać przysmażoną cebulkę, natkę pietruszki, słodką albo ostrą paprykę. Z masy formować kotlety, smażyć je z obu stron około 10 minut, aż mięso będzie dobrze dosmażone. Kotlety można podawać z piure ziemniaczanym i młodymi marchewkami. Można je też ułożyć w naczyniu żaroodpornym, zalać śmietaną lub sosem pomidorowym i posypać żółtym serem. Chwilę zapiekać.